Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Yoga stops traffick 2014
15 maart 2014
Yoga stops traffick 2014 Hierboven YST in Utrecht. Klik hier voor foto's van events in Nederland. Ook kunt u hier de foto's bekijken van YST in Mysore.

In India werd de dag ingeleid door de jongens en meisjes van Odanadi, bijgestaan door honderden nationale en internationale belangenbehartigers voor het magische paleis van Mysore. Op 134 locaties, van Australië tot Nederland, volgden duizenden mensen en maakten met 108 zonnegroeten een keten van steun en compassie voor de slachtoffers van mensenhandel.

In Nederland was de steun voor Yoga Stops Traffick dit jaar sensationeel. Nog nooit eerder deden er zoveel mensen en locaties mee! Via maar liefst 18 locaties is er 6230,80 euro opgehaald voor Odanadi! Deelnemers en organisatoren, woorden schieten tekort! We hebben diepe bewondering voor jullie inzet, enthousiasme, warmte, betrokkenheid en bijzondere initiatieven. Jullie hebben YST 2014 tot een succes gemaakt!

Wat jullie steun aan Odanadi betekent kan Mangala, een jonge vrouw die al 6 jaar bij Odanadi is het beste illustreren; zij zegt over haar thuis;

Odanadi creates a whole new future to us. Odanadi’s founders, are like brothers to us. Every day they are constructing better life to everyone in Odanadi. They are good rolemodels and from their actions I get lots of courage.


Dit waren de deelnemende locaties van 2014:

• Schauchayoga Eindhoven
• Yoga met Manuela Gennep
• Zonnenyoga Heemskerk
• Sportcentrum Vredehof Hoorn
• Jaapyoga Alkmaar
• De Nieuwe Yogaschool i.s.m. Yogamagazine in Amsterdam
• Bodhi Yoga en Mindfulness Rotterdam
• Todzsport/Thuiskomen Hellevoetsluis
• Brahma Kumaris Rotterdam
• Karin Vos- Reedijk te Oud Beijerland
• Chantal Valk te Zwaag
• LoveYoga Hellevoetsluis
• Mariska Prins/ Domkerk Utrecht
• Schip Andere Boeg te Gorichem
• Yogastudio Sukha Rotterdam
• Chi Academy Den Bosch
• Yogaschool De Toermalijn Sommelsdijk
• Verouschka Huster
hr1
Ecofemme workshop

Ecofemme workshop

In maart gaf Veronica uit Amsterdam de meisjes bij Odanadi een workshop in het maken van ecopads, ofwel ecologisch verantwoord maandverband. In India is het gebruikelijk om oude lappen stof te gebruiken tijdens de menstruatie. Maandverband is ook verkrijgbaar, maar vaak te duur voor de meeste vrouwen. Ecofemme is een initiatief in India wat hierop inspeelt door het maken van ecopads, een hygiënischer en duurzamer initiatief dan de andere genoemde varianten. Het is een initiatief voor en door vrouwen. Ecofemme leert kwetsbare meisjes en vrouwen ecopads te maken, voorzien hen van materiaal en zo kunnen de meisjes/vrouwen zelf een bedrijfje starten.
 
hr1
Karten voor Odanadi

Vorig jaar heeft u kunnen lezen over Igor’s Kartinitiatief. Dit jaar gaat hij wederom de strijd aan in de kartcompetitie in Oldenzaal. Hem steunen kan nog steeds!

Kijk voor meer informatie op zijn website.
 
Odanadi in THE GUARDIAN

In het artikel: Human trafficking: "We are haunted by the horror that we have witnessed" vertellen Parashu en Stanly je over hun dagelijkse strijd. Een verhaal wat eigenlijk iedereen zou moeten lezen: klik hier.
hr1
25 jaar Odanadi - een ontmoeting in London
25 jaar Odanadi - een ontmoeting in London

Omdat Odanadi India dit jaar 25 jaar bestaat, organiseerde Odanadi UK een bijeenkomst speciaal voor hun donateurs en ook wij, Odanadi collega’s uit Nederland waren uitgenodigd om naar London te komen. Speciale gasten waren Stanly en Parashu, de oprichters van Odanadi India. Op maandagavond werden we verwelkomd in de ‘London School of Hygiene and Tropical Medicine’. En wat was het goed om Stanly en Parashu daar veilig en wel te zien. De weken ervoor werden ze namelijk bedreigd door een vrijgekomen mensenhandelaar, die dankzij hen achter de tralies beland was. Behalve dat het zinvol was om bij te praten met iedereen werden we ook nog verrast door een optreden van Marginal Voices.

Als afsluiting van de avond hield Parashu een gloedvol betoog over Odanadi. Hoeveel goeds er gebeurt met al het geld dat we met elkaar inzamelen, maar ook hoe moeilijk het soms is om de moed erin te houden als je ziet dat de meisjes die misbruikt worden steeds jonger zijn en opvallend vaker een beperking hebben. Zij zijn immers een gemakkelijk prooi. Zichtbaar aangedaan vertelde hij over een reddingsactie in Bangalore, waar het team van Odanadi een aantal kinderen redde, die zolang opgesloten hadden gezeten onder dermate slechte omstandigheden dat een van de kinderen zelfs haar eigen vingertjes half opgegeten had. “Dat zijn de zware momenten waarop je soms denkt dat je het niet meer aankunt, dat je bijna breekt”, vertelt Parashu. Om vervolgens vol daadkracht te vertellen dat er juist voor deze kinderen iets gedaan moet worden. Een aantal van deze kwetsbare kinderen woont al bij Odanadi maar eigenlijk hebben zij speciale zorg en huisvesting nodig. Daarom gaat Odanadi zich nu oriënteren op de bouw van een speciaal huis voor deze kwetsbare groep kinderen.

De andere dag, als we met Stanly en Parashu London bezoeken en met elkaar lunchen, vragen zij ons ondermeer om met hen mee te denken hoe we dit kunnen aanpakken; dit soort huisvesting is immers geen ‘gemeengoed’ in India. We zeggen toe ons in Nederland te oriënteren op wat belangrijk is bij de bouw en inrichting van een dergelijke woonvoorziening. We kijken terug op een enerverend en geslaagd bezoek aan onze ‘overzeese buren’ en kijken uit naar ons bezoek aan India later dit jaar. Daarover houden we u uiteraard op de hoogte.
hr1
Diepe indrukken van een vrijwilliger...

Diepe indrukken van een vrijwilliger...

Van 6 t/m 20 februari heb ik (Leontine uit Amsterdam) als vrijwilliger bij Odanadi geholpen. Twee bijzondere weken die een diepe indruk achtergelaten hebben. Ik vertrok met een heleboel plannen wat ik allemaal wilde doen. Maar eenmaal daar moest ik dit toch een beetje bijstellen. Goed voor mij om te kijken met welke simpele middelen je dingen kon doen en bereiken. Je bent zo gewend alles om je heen te hebben maar zo werkt het hier niet. Maar ook met simpele dingen en vooral met aandacht en liefde kun je hier veel bereiken. Het belangrijkste is vooral veiligheid en zekerheid te geven aan de kinderen hier. Ieder kind heeft zijn eigen verhaal en op zo’n jonge leeftijd al zoveel te verwerken. Terwijl een kind toch kind moet zijn.

Odanadi is een bijzondere stichting met 2 mannen aan het roer die als vaders voor deze kinderen zijn. Samen met het team geven ze de kinderen zekerheid en proberen ze hun weer hun zelfvertrouwen terug te geven. Zo zijn ze net gestart met een schoonheidsspecialiste opleiding waar de oudere meisjes alles leren over schoonheidsbehandelingen. Daarnaast is er cookingclass en geeft een amerikaanse vrijwilligster Ukulele lessen. Met het maken van muziek brengt ze vooral veel plezier en werkt het muziek maken ook nog eens therapeutisch.

Tijdens mijn verblijf ben ik vooral bezig geweest met de voorbereidingen van een expositie waar we sieraden, zelfgemaakte taart, sleutelhangels en paperbags verkochten. Op deze manier leerden de meiden ook aan anderen over hun stichting te vertellen en hun eigen spullen te verkopen. Enorm goed voor hun zelfvertrouwen en het was hartverwarmend die stralende gezichten te zien als ze weer wat verkocht hadden.

Een keerzijde tijdens mijn verblijf was dat Stanly en Parashu bedreigd werden door een mensenhandelaar die vrij gekomen was. Heftig maar het heeft me ook doen realiseren wat voor een risico’s de mannen allemaal nemen om te vechten voor de kinderen in India.
En niet zonder gevaar!

De twee weken waren veel te kort maar hebben diepe indruk achtergelaten. Wat een bijzondere stichting is Odanadi en wat een ontzettend goed werk doen ze hier. Voor mij blijft het hier zeker niet bij.

Odanadi, dank dat ik 2 weken bij jullie mocht zijn.
 
hr1
Mooie initiatieven van donateurs:
Mooie initiatieven van donateurs

Kathryn uit Belgie las over het werk van onze Stichting in het Yogamagazine. Dit artikel inspireerde haar zodanig dat zij besloot om in actie te komen. Met haar 50e verjaardag in het vooruitzicht, vroeg zij aan genodigden een bijdrage voor Stichting Odanadi NL i.p.v. een cadeau voor zichzelf. Dit resulteerde in een donatie van maar liefst 1000 euro! We willen Kathryn en haar man ontzettend bedanken voor dit fantastische initiatief. Kathryn zegt er zelf over: ik heb alles wat een mens zich kan wensen(lees: geluk/liefde/gezondheid/vrijheid), waarvan vooral dat laatste voor mij een groot goed is. Wij hopen dat we hiermee toch weer een aantal kinderen en jonge vrouwen een nieuwe kans op een mooie toekomst kunnen geven, waarin ze vooral zelf keuzes kunnen maken over hoe dat leven ingevuld wordt.

 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief