Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Odanadi blog Jessica (donateur en sympathisant van Odanadi)
Odanadi blog Jessica (donateur en sympathisant van Odanadi)

Daar gaan we dan, op naar Mysore India, een bezoek brengen aan Odanadi! Ik zie en hoor al 5 jaar hoe Stichting Odanadi NL zich volledig inzet voor Odanadi nu is het tijd om het met mijn eigen ogen te gaan zien.

Bij aankomst bij het meidenhuis werden we warm onthaald door de kinderen “Welcome brother and sisters”. Uit de rondleiding werd al snel duidelijk dat Odanadi deze meisjes en vrouwen een veilige omgeving biedt en de mogelijkheden krijgen om een opleiding te volgen en om zich te ontwikkelen zodat ze later een eigen bestaan kunnen opbouwen. Ik merk dat Manavi veel doet voor de meiden, het houdt ze bezig en ze kunnen een opleiding volgen tot schoonheidsspecialiste. Manicure, pedicure, massage, we hebben alles ondervonden. Er zijn veel sportactiviteiten voor de meiden, kungfu, karate en yoga, ik heb zelf mee gedaan met kungfu en dat was pittig. Het nieuwe huis van de jongens is verbluffend mooi en de bouw van de eetzaal en de keuken zijn in volle gang. Het is een grote vooruitgang op de oude situatie. De twee uitjes die we met de kinderen hebben gemaakt waren bijzonder een zeer geslaagd, vooral het Waterpark was een groot feest. Het is mooi om iedereen blij te zien en even aan andere dingen te laten denken dan het harde leven.

Stanly en Parashu zijn twee bijzondere mannen met een hart van goud. De overtuiging die zij uitstralen en overbrengen heeft me geraakt. Ik heb veel respect voor deze heren en hun gezin, die het niet gemakkelijk hebben. Naast het redden en helpen van slachtoffers van (seksuele) uitbuiting proberen ze de oorzaak aan te pakken. Ze vinden de bewustwording onder jongeren voornamelijk jonge mannen erg belangrijk. Ze proberen ze aan het denken te zetten door middel van voorlichting en het organiseren van evenementen. Vrouwen in India hebben helaas nog steeds een achtergestelde positie in de maatschappij.

India is een land van uitersten, het is op China na het meest bevolkte land op deze aardbol. Het land is bijzonder mooi, de mensen zijn behulpzaam, lief en familie staat hoog in het vaandel. Ondanks dat India een van de snelst groeiende economieën heeft, is er nog zoveel ongelijkheid en armoede te zien. Je hebt het kastensysteem die ondanks dat het verboden is nog steeds een dagelijkse rol speelt onder de bevolking, kind huwelijken, mensenhandel, grote ongelijkheid tussen man en vrouw en corruptie. Deze punten maken het bijna onmogelijk om moed te houden. Maar ondanks dat zie je dat Parashu, Stanly en het team van Odanadi zich volledig blijven inzetten en opgeven komt niet in hun woordenboek voor.

Mijn reis naar Odanadi heeft me ervan overtuigd dat Odanadi de goede dingen doet om de problemen aan te pakken en een toekomst biedt voor kinderen die slachtofffer zijn geworden van uitbuiting.

Jessica van der Meulen
Donateur van Odanadi
hr1
Yoga stops traffick
komt er weer aan!

Op 15 maart 2015 doen we weer wereldwijd aan yoga om slachtoffers van mensenhandel een hart onder de riem te steken. De opbrengst gaat naar Odanadi.

Meer weten?
Kijk dan op onze website.
 
Ben jij...

...een schrijver, journalist of heb je ervaring als banketbakker, schoonheidsspecialiste, kapper of visagiste? En wil je je graag als vrijwilliger inzetten in India voor enkele maanden?

Dan is Odanadi op zoek naar jou!
hr1
Odanadi blog Yessica (donateur en sympathisant van Odanadi)
Odanadi blog Yessica (donateur en sympathisant van Odanadi)

Toen mijn zus 6 jaar geleden begon met Odanadi NL had ik nog niet zo’n duidelijke voorstelling van wat Odanadi’s werk inhield. Door de motiverende verhalen van mijn zus, besloot ik dit jaar mee te gaan naar India. Na een lange reis kwamen we aan in Karnataka, Mysore. Een totaal andere wereld! We werden hartelijk ontvangen door de directeuren van Odanadi India, Stanly en Parashu, met hun familie. Ik heb nog nooit zulke gastvrije mensen meegemaakt! Ook bij Odanadi werden we ontvangen met veel blije gezichten van de meisjes. De kennismaking verliep goed en ze waren zeer nieuwsgierig naar ons. Natuurlijk zie je ook beschadigde meisjes en vrouwen. Als je achteraf hoort waarom ze bij Odanadi zitten, is het onbegrijpelijk wat mensen deze kinderen en vrouwen hebben aangedaan. Wat mij opviel is dat de oudere meisjes op de jongere meisjes letten en de kinderen op Odanadi vermaken zich goed onderling. O.a door Manavi Beauty Centre; een fantastisch project in Odanadi, waar meiden worden opgeleid tot schoonheidspecialiste. De medewerkers van Odanadi tonen veel enthousiasme en betrokkenheid. De bouw van de bakkerij in Odanadi is een mooi voorbeeld van innovatie.

Parashu en Stanly namen ons mee naar het jongensverblijf. Na een reis in het chaotische verkeer kwamen we aan. Odanadi heeft hier een fantastische prestatie geleverd. Het oude jongensverblijf met slechte leefomstandigheden is vervangen door een groot mooi nieuwbouwverblijf. Aan de keuken wordt nog gewerkt en de jongens laten met trots zien in welke kleur er geverfd gaat worden.

Een mooi moment tijdens de reis was dat we een meisje gingen bezoeken die een lange tijd bij Odanadi heeft gewoond. Ze woont nu bij een warm gastgezin, is lerares Engels en is haar leven weer aan het oppakken. Odanadi werkt er hard aan om kinderen en volwassenen te re-integreren in de maatschappij; om een nieuw leven te beginnen. Veel kinderen bij Odanadi zitten op school en weten precies wat zij in de toekomst willen worden. Een ander meisje vertelt me dat ze zo gelukkig is bij Odanadi en dat ze er nooit meer weg wil.

De 2 uitjes in het paleis en het waterpark hebben veel indruk op me gemaakt. Alle kinderen waren die dag zo mooi gekleed en blij!

Het bezoek aan Odanadi India was een hele ervaring en ik had het zeker niet willen missen. Ik heb nu een goed beeld gekregen van de stichting en ik ben er trots op dat Odanadi Nederland een grote bijdrage levert aan dit belangrijke project voor sociaal- maatschappelijke verandering in India.
hr1
Terugblikkend op het jaar 2014

Oneindig veel plezier in GRS fantasypark en het paleisOneindig veel plezier in GRS fantasy
park en het paleis


Nieuwe bibliotheek bij de jongens met dank aan HaellaNieuwe bibliotheek bij de jongens
met dank aan Haella


Nieuw aangelegde tuin bij het jongenshuis met dank aan de ASN foundationNieuw aangelegde tuin bij het jongenshuis,
met dank aan de ASN foundation


Bedankt voor uw steun!
Bedankt voor uw steun!


Terugblikkend op het jaar 2014 kunnen we u met trots vertellen dat onze inkomsten aan donaties zijn gegroeid met 12%. Dit betekent niet alleen een groei van financiële steun vanuit Nederland maar vooral dat we meer ter plekke kunnen betekenen.

We kijken terug op een geslaagd bezoek (op eigen kosten) aan Odanadi in augustus. De gestarte vakopleidingen en het nieuwe jongenshuis, waar Stichting Odanadi NL o.a aan heeft bijgedragen eind 2013, is duidelijk een aanwinst voor de ontwikkeling en toekomst van de kinderen. Een groot gedeelte van de oudere jongens en meisjes die we kennen is inmiddels uitgestroomd en heeft een baan, woont bij familie of is getrouwd. Inspirerend was het om een aantal van hen weer te spreken over hun leven na Odanadi. Ook spraken we met teamleden over hun huidige ervaringen in het werk en hun visie op de toekomst. Wat bewonderen we hun betrokkenheid en doorzettingsvermogen en wat schrikken we van de mate van geweld, bedreigingen en intimidaties waarmee zij dit jaar te maken hebben gehad.

In november 2014 is er in totaal bijna 17000 euro gedoneerd. Deze donatie draagt bij aan opvang, zorg, hulpverlening en de nodige gerechtelijke steun zodat Odanadi haar belangrijke werk voor kinderen en vrouwen in India kan voortzetten. Tevens zal de donatie ook worden besteed aan preventie via de Real Men Campaign. Hierover heeft u in vorige nieuwsbrieven kunnen lezen. De traditionele rolverhoudingen tussen mannen en vrouwen zijn in India niet gelijk. Veel jongens groeien op met het idee dat het ‘mannelijk’ is om meisjes/vrouwen te overheersen. Dit is één van de oorzaken waardoor meisjes kwetsbaarder zijn in India. Via de Real Men Campaign worden jongeren uitgedaagd na te denken over deze traditionele rolverhoudingen en deze opnieuw te definiëren. Verder kan Odanadi mbv deze donatie in 2015 de handen ineen sluiten met ngo’s uit heel Karnataka om gezamenlijk mensenhandel te stoppen. Want zoals Prahba aangaf; ‘wanneer we een illegaal bordeel binnenvallen, opent er verderop een nieuwe’. Door inlichtingen uitwisseling, het afstemmen van de aanpak en gezamenlijke reddingsoperaties tracht Odanadi de florerende business in Karnataka terug te dringen.

In 2015 hopen we weer op uw steun te mogen rekenen. We zouden o.a. de zorg aan slachtoffers van mensenhandel met een handicap graag verbeteren en er zijn plannen in ontwikkeling om meisjes op te leiden tot taxi chauffeuse.

We wensen u fijne feestdagen en een gelukkig 2015!
 
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief