Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Talking with Selvi
Van 20 tot 26 november was Selvi in Nederland ter gelegenheid van IDFA.

Van 20 tot 26 november was Selvi in Nederland ter gelegenheid van IDFA. Het internationaal documentaire festival in Amsterdam vertoonde namelijk de film over haar leven. Zoals we jullie eerder al vertelden gaat deze documentaire over Selvi, ‘dochter’ van Odanadi en een jonge vrouw die de strak patriarchale tradities trotseert, om de eerste vrouwelijke taxi chauffeuse te worden in Karnataka. "Driving with Selvi" is een intiem portret van de uitdagingen in het leven van veel vrouwen in het moderne India. Selvi's weigering om zich neer te leggen bij de heersende rolverhoudingen en haar inzet voor een beter leven bieden inspiratie en hoop. Haar verhaal laat zien dat alles mogelijk is. Wij spraken met Selvi en Elisa (producer) over Selvi’s tijd bij Odanadi:

Wat kan je ons vertellen over jouw eerste weken bij Odanadi?
“Eerst dacht ik dat mij iets ergs was overkomen. Ik was bang voor Parashu en Stanly, de directeuren van Odanadi. Ik dacht immers dat alle mannen slecht waren en hetzelfde zouden zijn. Parashu en Stanly gaven me de ruimte om te wennen en vertrouwen te krijgen. Langzaamaan kreeg ik door dat Odanadi het beste was wat me kon overkomen. Odanadi gaf me houvast en ‘roots’. En nog steeds zie ik Odanadi als mijn familie”.

Hoe zou je de sfeer omschrijven bij Odanadi?
Het is te vergelijken met een familie, we kunnen niet met en niet zonder elkaar! Soms moesten Parashu en Stanly ’s nachts komen om de ruzies tussen de meiden op te lossen. Maar uiteindelijk kunnen we niet zonder elkaar. De sfeer is te beschrijven als respectvol naar elkaar. Er wordt niet gediscrimineerd. Wat je ook hebt meegemaakt, iedereen is gelijk.

In de film zeg je dat het vinden van Odanadi jou geluk bracht. Kan je daar meer over vertellen?
Het gaf me een thuis en familie. Ik leerde er autorijden.

Wie speelden daarbij een belangrijke rol?
Doordat Stanly en Parashu mij de aanmoediging gaven die ik nodig had, ben ik geworden wie ik nu ben.

Hoeveel jaar verbleef je bij Odanadi?
2 jaar.

Wat motiveerde je om door te gaan met deze film?
Deze film is er niet voor mij. Deze film is er voor al die meisjes die momenteel hetzelfde doormaken als ik toen. Ik hoop dat mensen die deze film zien gemotiveerd raken om hen te helpen.

Ik wist eerst niet dat er een film gemaakt werd over mij. Nog steeds vraag ik aan Elisa waarom ze nu specifiek over mij een film wilde maken.

Elisa vertelt dat ze het zo’n mooi metafoor vond dat Selvi letterlijk het stuur van haar leven in eigen hand nam. Selvi is erg bescheiden maar ze is een sterke persoonlijkheid en een inspiratie voor velen.
hr1
1000 euro dichterbij een thuis voor kinderen met een beperking
1000 euro dichterbij een thuis voor kinderen met een beperking.

Dankzij United Homes, EasyJob, Port Project Services en Creativiteiten zijn we weer een stap dichter bij het realiseren van een liefdevol thuis en professionele zorg voor kinderen met een beperking.

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan dit huis? U kunt uw donatie overmaken via NL53RABO0127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL of kijk op www.unitedforhumanity.nl.
hr1
Overzicht uitgaven donatiesWilt u weten hoe de opbrengsten uit donaties de afgelopen jaren door Odanadi zijn besteed?

We hebben het concreet voor u weergegeven in dit overzicht, beschikbaar in .PDF of .JPG.
 
Yoga stops traffick 2016Doet u ook mee met Yoga Stops Traffick op
6 maart 2016?

Neem dan contact met ons op of kijk hier voor meer informatie.
hr1
Fijne feestdagen en een gelukkig 2016!
Fijne feestdagen en een gelukkig 2016!
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief