Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
One day, one voice. Yoga stops traffick 2013.
Doet u al mee?
Yoga stops traffick 2013 Yoga stops traffick is een evenement dat wereldwijd yoga beoefenaars verenigt om tezamen mensenhandel in India een halt toe te roepen. Dit gebeurt via een wereldwijde zonnegroet op 9 maart 2013.

Bekijk hieronder de programma’s van deelnemende locaties:
- Bodhi yoga en mindfulness Rotterdam
- Love yoga Hellevoetsluis
- Vihana yoga Rockanje
- Iyengar yoga Oostvoorne
- Yogacentrum Yogiya Rotterdam
- Azil Yoga Dordrecht
- BKSA Rotterdam
- Centrum Djoj i.s.m. Lotus kundalini Rotterdam

Met uw deelname aan Yoga stops traffick vraagt u aandacht voor de enorme omvang van uitbuiting van vrouwen en kinderen in India. Tevens ondersteunt u het cruciale werk van Odanadi. De opbrengsten uit entreegeld en donaties voortkomend uit Yoga stops traffick 2013 worden besteed aan reddingsacties, opvang en scholing van slachtoffers en de campagne om mensenhandel te bestrijden.

Dit filmpje geeft u een beeld van Odanadi's werk.

Vanuit India wordt het startsein gegeven tijdens het hoofd evenement. Dit evenement wordt geleid door slachtoffers van mensenhandel.

Bekijk hier het filmpje over YST vanuit Mysore.

Meer weten? Bekijk de website van Yoga stops traffick 2012 op www.yogastopstraffick.org en vergeet niet het filmpje te bekijken die u kunt openen op de site!

Meer informatie over Odanadi en Stichting Odanadi NL?

Bekijk dan nu onze website op www.odanadi-nl.org.

Start een vriendschap met Odanadi India op Facebook. Zo blijf je op de hoogte van de laatste nieuwtjes, foto’s en filmpjes!
 

hr1
Een donateur aan het woord:
Het team van Ordentall

Ordentall is een kliniek voor tandheelkundige zorg in Rotterdam en biedt hoogwaardige behandelingen op het gebied van parodontologie, implantologie, mondhygiëne, 3D röntgenologie en gecombineerde behandelingen met orthodontie. Vanuit onze moderne kliniek in het hart van Rotterdam bieden wij al meer dan 23 jaar de hoogst mogelijke zorgkwaliteit en een persoonlijke behandelervaring voor iedere patiënt.

We zijn ons dagelijks bewust van de geprivilegieerde positie waar wij, onze medewerkers en patiënten maar ook vrienden en familie, in mogen leven en werken; de vrijheid van ons land, de mate van bescherming die kwetsbare groepen genieten en de hoogwaardige zorg voor jong en oud.

Dankzij Odanadi krijgen wij de kans om een bijdrage te leveren aan de bestrijding van mensenhandel, en de bescherming van met name vrouwen en kinderen in India in zeer kwetsbare omstandigheden. Door ook in onze kliniek hier actief aandacht aan te besteden, hopen wij dat ook anderen de keuze maken om Odanadi te steunen in haar belangrijke doelstelling en activiteiten om mensen zonder thuis of toevluchtsoord een nieuwe start te gunnen.

Voor meer informatie over Ordentall kunt u hun website bezoeken op www.ordentall.nl.
 
hr1
Bij Odanadi wordt er hard gewerkt aan een toekomst via:
Open dag Odanadi India ...een tweejarige beroepsopleiding voor ongeveer 18 meisjes i.s.m. the cook book project ter voorbereiding op hun wens om een eigen bakkerij, Sattvic sweets genoemd, te starten. Het woord sattvic, is afgeleid van het sanskriet- Sattva, Wat kwalitatief, zuiver en hygiënisch voedsel betekent. Danielle Tsi bracht een bezoek aan een trainingssessie. Hier kun je haar inspirerende artikel lezen.
...beroepsopleiding kleding maken.

...een prachtig geverfd jongensverblijf.
...een kinderrechten evenement in januari, meer dan 1000 kinderen liepen mee, incl velen van Odanadi, die ook een optreden hebben verzorgd.
 
hr1
Free a Girl Award 2012
In onze nieuwsbrief van december 2012 konden we u al laten weten dat Odanadi als deelnemer aan de internationale Free a Girl Award, € 10.000 won omdat we als eerste deelnemende organisatie € 2500 inzamelden. Wat waren (en zijn) we blij met zo’n groot bedrag. Maar… het is hier niet bij gebleven. Odanadi kreeg € 10.000 als ‘runner up’ voor het beste projectvoorstel (Girls on wheels, hierover leest u meer elders in deze nieuwsbrief). En uiteindelijk won Odanadi ook nog € 15.000 als ‘top fundraiser’ omdat in totaal 213 mensen, vanuit verschillende landen over de hele wereld, Odanadi een donatie gegund hebben (wat een bedrag van meer dan € 15.000 opgeleverd heeft). Iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze campagne, willen we dan ook ontzettend bedanken voor de steun.

Free A Girl is de internationale naam voor Stichting Stop Kindermisbruik.
 
hr1
Twee wielen en een missie
Twee wielen en een missie Dat is Girls on wheels, het projectvoorstel waarmee Odanadi de runner up award won voor het beste projectvoorstel. Het voorstel steekt in op de voortzetting van Odanadi’s traditionele fietstochten (ofwel 'cycle jathas'), maar dit keer met een nog grotere omvang en bereik.

In Girls on wheels, beschrijft Odanadi haar plan om een cycle jatha te organiseren in samenwerking met de jongere generatie van Zuid India. De jeugd heeft immers de toekomst. Het idee is om ex-slachtoffers en hun leeftijdsgenoten te inspireren en stimuleren om samen in beweging te komen in de strijd tegen seksuele uitbuiting. In gesprek met elkaar, mensen op straat, schrijvers, journalisten, beleidsmakers en beroemdheden worden verbeteringen in beleidsvorming aangedragen, waarmee een appel wordt gedaan op de overheid. Iets wat ontzettend belangrijk is omdat ex-slachtoffers bij re-integratie in de maatschappij vaak tegen allerlei problemen aanlopen, veelal door het stigma wat er op hen rust. Odanadi beoogt hiermee dus zeker geen gewone fietstocht, maar een fietstocht met een belangrijke missie.
 
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief