Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  

Yoga Stops Traffick 2013, een succes!
Yoga Stops Traffick 2013, een mooi succes!

In onze vorige nieuwsbrief heeft u kunnen lezen over alle activiteiten die op stapel stonden rond ‘Yoga Stops Traffick’ (YST) op 9 maart 2013. Het wereldwijde yoga evenement waarmee we aandacht vragen voor de strijd tegen mensenhandel. In Nederland deden dit jaar 70 mensen mee bij 6 verschillende yogascholen. De opbrengst van YST 2013 in Nederland bedraagt 876 euro! Natuurlijk hebben we alle deelnemers al bedankt maar via deze nieuwsbrief willen we dat graag nog een keer doen.

De deelnemers reageerden enthousiast, Zoals Bodhi in Rotterdam, die ons het volgende schreven;
“YST bij Bodhi was een succes, ook volgend jaar kunnen jullie op ons rekenen! Zaterdag 9 maart werd een bijzondere middag met een bijzondere missie. Samen 108x zonnegroeten is niet niks. Fantastisch te weten dat wereldwijd en gelijktijdig yogi's op dezelfde manier bijdragen aan het bestrijden van uitbuiting en handel in vrouwen en kinderen.”

Kijk hier voor een korte filmimpressie van YST bij Bodhi.

Maar ook bij Studio Love Yoga uit Hellevoetsluis was 9 maart een groot succes. Zij kregen zelfs de regionale krant op bezoek. Bij Love Yoga deden zowel volwassenen als kinderen mee.
“Wij hebben afgelopen zaterdag als heel waardevol ervaren. We hebben die dag met elkaar de verbondenheid met de vrouwen en kinderen in India gevoeld. Jullie verhaal heeft dat zeker ook versterkt. Het was soms ook emotioneel. Bij ons hebben 12 vrouwen en 12 kinderen deelgenomen. Ik doe volgend jaar zeker weer mee.”

En dit waren de Nederlandse deelnemers aan YST 2013:
- Bodhi yoga en mindfulness Rotterdam
- Love yoga Hellevoetsluis
- Vihana yoga Rockanje
- Iyengar yoga Oostvoorne
- Azil Yoga Dordrecht
- BKSA Rotterdam

We kunnen niet genoeg benadrukken hoe blij we zijn met ieders inzet. Het helpt ons om de vrouwen en kinderen bij Odanadi te steunen. Dat zij dat ook zo ervaren, blijkt uit dit bericht dat we van uit India kregen: “your moral support are the only driving force for us. Exited very much to be all the international arena of Yoga against trafficking. That is make a change. Thanks to all”. Om meer te zien van YST in Mysore 9 maart kunt u deze filmpjes bekijken:

- Are you ready?
- YST 2013 Mysore
 
hr1
8 jongvolwassen- en 2 minderjarige meisjes gered uit de prostitutie
8 jongvolwassen- en 2 minderjarige meisjes gered uit de prostitutie Na verschillende onderzochte meldingen over uitbuiting van vrouwen in Udupi Yathrik Motel besloot Odanadi de politie in te schakelen. Eind april hebben zij tezamen een inval georganiseerd in het hotel. Na een zoektocht van een half uur vonden zij de meisjes in een verborgen ruimte van ongeveer 2 bij 1 meter.

Het hotel lijkt speciaal te zijn gebouwd voor prostitutie doeleinden aangezien Odanadi er sluiproutes, verborgen ruimtes en een alarmsysteem in iedere kamer in het gebouw aantrof.

Tijdens de inval zijn er 4 mensen opgepakt. De drie eigenaren van het hotel bleken spoorloos verdwenen. Momenteel wordt er verder onderzoek gedaan door de politie. Odanadi zorgt nu voor begeleiding en opvang van de meisjes, allen afkomstig uit Bangladesh en de Indiase regio West Bengalen.
 
hr1
De ASN Foundation helpt de jongens met hun tuin!
Twee wielen en een missie Begin mei werd Stichting Odanadi NL blij verrast met het nieuws dat de ASN Foundation het jongenshuisproject met 2000 euro steunt voor de aanleg van de tuin. Met behulp van deze tuin kunnen de jongens zelf groenten en fruit verbouwen zodat zij gedeeltelijk zelf kunnen voorzien in hun voedselvoorraad. In India werd het nieuws met groot enthousiasme ontvangen. Namens iedereen bij Odanadi willen wij de ASN Foundation dan ook ontzettend bedanken voor deze waardevolle bijdrage.

De ASN Bank zet zich in om de duurzaamheid van de samenleving te bevorderen en laat zich daar in haar economisch handelen door leiden. Economische groei mag volgens de ASN Bank niet ten koste gaan van het milieu, de natuur, kwetsbare bevolkingsgroepen of anderszins worden afgewenteld op toekomstige generaties. In Nederland is de ASN Bank sinds 1960 voorloper op het gebied van duurzaam bankieren. De bank is actief op het gebied van beleggen, sparen, betalingsverkeer en duurzame financieringen. De ASN Bank heeft bijna 600.000 klanten en een totaal beheerd vermogen van ruim € 11 miljard. De ASN Bank maakt deel uit van SNS REAAL.

ASN Foundation

Meer informatie: www.asnbank.nl.
 
hr1
Beruchte mensenhandelaar opgepakt
Nog een mensenhandel netwerk blootgelegd

In 2004 was Odanadi ‘Santro’ Ravi, een beruchte mensenhandelaar al op het spoor. Dit leidde tot een aanhouding, waarbij Ravi, Stanly probeerde aan te rijden met zijn auto. De beruchte mensenhandelaar is in het verleden aangeklaagd voor het runnen van 2 luxe bordelen in Mysore en Bangalore en veroordeeld voor mensenhandel en georganiseerde misdaad. Na een gevangenisstraf van 1,5 jaar, verdween hij spoorloos. Sinds 2006 is de politie naar hem op zoek. Hij is hoofdverdachte in een aantal zaken gerelateerd aan mensenhandel en georganiseerde misdaad, maar verscheen op geen van de rechtszaken.

‘Santro’ Ravi zou een groot prostitutienetwerk hebben. Via What’s ap onderhield hij contact met rijke Indiërs waaraan hij meisjes leverde met z’n Hyundai Santro auto’s. Vandaar dus de bijnaam ‘Santro’ Ravi. Naast het ronselen van Indiase meisjes, wordt hij ook verdacht van uitbuiting van buitenlandse meisjes zonder geldige verblijfsstatus. Zijn inkomen wordt geschat op zo’n 6000 euro per maand, een enorm bedrag in India. Op dit moment is de politie bezig met het onderzoek voorafgaand aan een rechtszaak. Ravi zit in de tussentijd in de gevangenis, een verzoek om op borgtocht vrij te komen is verworpen.
 
hr1
Nog een mensenhandel netwerk blootgelegd
Nog een mensenhandel netwerk blootgelegd

In april assisteerde Odanadi, de COD, een speciaal team van politie rechercheurs, in een buitenwijk van Bangalore tijdens de arrestatie van 2 mensenhandelaren: Tara (30 jaar) en Deepa (25 jaar).Tara wordt verdacht van het ronselen en uitbuiten van weeskinderen voor prostitutie doeleinden. Deepa lijkt sinds 3 jaar betrokken bij deze activiteiten, nadat zij haar man verliet. Recent onderzoek van de COD heeft interessante informatie opgeleverd over betrokken politici, sociaal leiders en rickshaw chauffeurs.

De zaak kwam aan het licht na een politie inval met Odanadi in Bangalore, waarbij een minderjarig meisje werd gered. Onderzoek wijst uit dat het meisje, afkomstig uit Bangalore, door Tara onder valse voorwendselen, namelijk met de belofte op scholing naar Mangalore werd gebracht. Echter verbleef zij de afgelopen jaren van haar jeugd in verschillende hotels en lodges waar zij aan klanten werd aangeboden voor prostitutie. Odanadi verzorgt momenteel haar begeleiding en opvang.
 
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief