Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Samen bouwen aan een humane toekomst voor kinderen met een beperking!

Samen bouwen aan een humane toekomst voor kinderen met een beperking!

Tijdens reddingsoperaties in illegale bordelen komen we steeds vaker kinderen tegen met lichamelijke en geestelijke beperkingen. Er lijkt sprake te zijn van een voorkeur voor deze kinderen in de mensenhandel. Dit komt omdat er een ‘vraag’ naar deze kinderen bestaat. De kwetsbaarheid van deze kinderen en het gebrek aan netwerk maakt hen tevens een gemakkelijk prooi. Veel van deze kinderen zijn namelijk verstoten door familie en hierdoor genoodzaakt te leven op straat. Hoewel ieder kind wat Odanadi redt een historie heeft, valt op dat deze specifieke doelgroep meer intensieve en specialistische zorg behoeft dan het huidige opvanghuis momenteel kan bieden. De behandeling van deze groep kinderen is complex, juist vanwege de combinatie van ernstige trauma’s en een beperking. Hierdoor ontstaan soms ook ernstige gedragsproblemen. Verder zijn ze een gemakkelijk doelwit van pesterijen van de andere aanwezige kinderen in het huis.

We openen graag een liefdevol thuis voor deze kinderen waar de noodzakelijke zorg die zij nodig hebben kan worden geboden. Voor de bouw van dit huis is het relatief bescheiden bedrag van 80.000 euro nodig.

Met behulp van United Homes, Creativiteiten en FlexiMedia zijn we een fantastische campagne gestart om dit bedrag bijeen te brengen.

Wilt u meer informatie of direct een steentje bij dragen? We kunnen uw steun goed gebruiken!

Ga dan naar de website van de campagne: www.unitedforhumanity.nl.
hr1
Zin in een feestje? Kom dan naar Fifty shades of pink!
Zin in een feestje? Kom dan naar Fifty shades of pink!

Odanadi is geselecteerd als fondsenwervingsdoel voor 2015 door de Soroptimistenclub Voorne Putten Rozenburg! Kom jij ook naar de Fifty Shades of Pink avond in Verso aan het strand van Rockanje? Wij zijn er ook!
hr1
Verbetering van eerste levensbehoeften
Met dank aan de ASN Foundation, Stichting Destino, BNN-VARA en Bert Blase

Verbetering van eerste levensbehoeften
Huidige keuken bij het meisjesverblijf
Grotere versie foto


Verbetering van eerste levensbehoeften
Huidige keuken bij het meisjesverblijf
Grotere versie foto

Eind 2014 ontving Odanadi het fantastische nieuws dat de ASN foundation ons ondersteunt met 2500 euro zodat we de voedsel- en energievoorziening bij het meisjes- en jongensverblijf kunnen verbeteren. In 2015 besloot ook Stichting Destino dit project te ondersteunen met 1000 euro. Tevens ontvingen we via hen 2500 euro van de BNN- VARA voor dit project. Van Bert Blase, de man van Jacqueline (bestuurslid van Odanadi) ontvingen we een donatie van 2750 euro waardoor het project van start kan gaan!

Dit betekent dat we de gezondheid en basale levensomstandigheden van de jongens en meisjes kunnen verbeteren in Madilu en Odalu. Dit doen we door de keuken bij het meisjesverblijf op te knappen, De groente en fruit tuin uit te breiden, een waterzuiveringssysteem aan te leggen, een zon- energie installatie te bouwen en een kippen en konijnenhouderij te starten. We zijn de genoemde betrokkenen ontzettend dankbaar voor de ondersteuning van dit belangrijke project.
 
hr1
Yoga stops traffick 2015
Yoga stops traffick 2015

Op zondag 15 maart 2015 was het weer tijd voor Yoga Stops Traffick, ofwel yoga tegen mensenhandel. Wereldwijd deden 150 locaties mee dit jaar via 108 zonnegroeten of een les op donatiebasis. In Nederland konden we ook weer rekenen op veel steun. Zeven locaties deden mee van Zuid Limburg tot Amsterdam en haalden samen ruim 2300 euro op. Het enthousiasme, de inzet en betrokkenheid was hartverwarmend! Ontzettend bedankt, ook namens Stanly en Parashu, de initiatiefnemers van Odanadi in India.

Deze boodschap is voor jullie, opgenomen vlak voor YST in Mysore.
hr1
Share 4 More steunt Manavi!

Share 4 More steunt Manavi!

In februari werden we verrast door Share 4 More, het medewerkersfonds van de Rabobank. Met behulp van een donatie van 15.000 euro kan Manavi het nodige lesmateriaal aanschaffen en de huidige vakopleiding uitbreiden en verbeteren. Daarnaast zullen er 2 schoonheidssalons openen in de stad. Hier kunnen de meisjes praktijkervaring op doen en tevens een zakcentje verdienen voor hun eigen toekomst.

Manavi, betekent ‘vrouwelijk’ of ook wel ‘sterke vrouw’. De vakopleiding startte in 2013 met behulp van een startkapitaal van Stichting Odanadi NL. Deze vakopleiding bij Odanadi biedt kwetsbare vrouwen en meisjes een professionele opleiding tot schoonheidsspecialiste en begeleidt hen naar een baan of bij het starten van een eigen bedrijfje.

We bedanken Share 4 More ontzettend voor het ondersteunen van de toekomst van meisjes in India.
 
hr1
Ramya gehuldigd
om haar cijfers

Lees hier het mooie verhaal van Ramya, dochter van Odanadi en succesvol studente Journalistiek. Ze vertelt haar verhaal aan de Times of India.
 
Ben jij...

...een schrijver, journalist of heb je ervaring als banketbakker, schoonheidsspecialiste, kapper of visagiste? En wil je je graag als vrijwilliger inzetten in India voor enkele maanden?

Dan is Odanadi op zoek naar jou!
hr1
The Women Achievers Rally
The Women Achievers Rally

In april 2014 organiseerde Odanadi voor de tweede keer de ‘Women Achievers Rally’: Een evenement om de behaalde resultaten van vrouwen in India te vieren en aan te moedigen. Gezien het succes van W.A.R. in april 2014 was het programma van dit jaar nog uitgebreider.
Drie indrukwekkende en niet alledaagse manifestaties stalen de show in Mysore;

• Een optocht van zo’n 70 vrouwelijke motorrijders. Een vrouw op een motor is geen alledaags beeld in India.

• De ‘real men campagne’ met 600 mannen op scooters en 250 riksja's. De ‘real men campaign’ is belangrijk element van de Women Achievers Rally. Het betreft een initiatief van mannen om vrouwen te ondersteunen en publiekelijk aandacht te vragen voor hun rechten. Om positieve verandering in het leven van vrouwen mogelijk te maken is er een verandering in de mindset van mannen nodig. In dit proces is het belangrijk dat bij mannen het besef ontstaat dat zij openlijk vrouwen kunnen ondersteunen zonder de angst daarbij hun mannelijkheid te verliezen. Odanadi zet dit proces kracht bij door een sfeer te creëren waarbij mannen dit besef ontwikkelen. Zowel vrouwen als mannen moeten zich inspannen in de strijd tegen discriminatie en geweld tegen vrouwen. Het organisatie comité van WAR bestaat dan ook uit vrouwen en mannen. De steun van zoveel mannen aan de Women Achievers Rally is een belangrijke stap in de richting van gelijkheid tussen mannen en vrouwen in India, iets wat de ‘real men campagne’ beoogt. De activiteiten van de ‘real men campagne’ worden mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Odanadi NL, eind 2014.

• De ‘walkathon’ ofwel een looptocht waarbij 600 vrouwen door de straten van Mysore de aandacht trokken via grote spandoeken met motiverende leuzen en afbeeldingen van invloedrijke vrouwen uit de geschiedenis. Diverse studenten namen deel aan de verkleedwedstrijd waarbij zij verkleed gingen als hun favoriete invloedrijke vrouw, vrijheidsstrijder of activiste.

Alle drie de manifestaties kwamen tezamen op een groot veld met een tent voor de overige festiviteiten. In het sportprogramma deden 200 studentes mee van 3 lokale universiteiten. De studentes namen deel aan diverse mannelijke sporten zoals volleybal, kabbadi (een Indiase sport), touwtrekken en worstelen. De universiteiten deden mee aan WAR om de nodige verandering ook binnen de scholen kracht bij te zetten. Tijdens het culturele programma gaven prominente sprekers zoals de minister van Karnataka, bekende schrijvers, feministes en een vrouwelijke politieofficier speeches om de aandacht te vestigen op gelijkheid tussen man en vrouw. Als afsluiting van deze belangrijke dag volgde een huldiging van verschillende vrouwen die een belangrijke rol spelen voor de positie van vrouwen in India.

Dit belangrijke evenement is mogelijk gemaakt door een donatie van 5100 euro van Stichting Odanadi NL. Dit bedrag komt voort uit de opbrengsten van het 1e kwartaal van 2015, waaronder YST.
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief