Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Mooie ontwikkelingen bij Manavi
Mooie ontwikkelingen bij Manavi

Begin april 2015 ontving Odanadi 15 000 euro van Share 4 more om haar schoonheidsspecialiste opleiding te kunnen uitbreiden. Sinds de start heeft het Manavi beauty Training Instituut 90 kwetsbare meisjes en vrouwen opgeleid tot professioneel schoonheidsspecialist. Hiervan werken er momenteel 46 dames in het vak waarvan 6 hun eigen schoonheidssalon zijn gestart.

In het afgelopen half jaar volgden 29 dames de training, waarvan 12 onlangs hun diploma behaalden (zie foto). Zeventien dames volgen momenteel de opleiding. Drie begonnen een eigen salon in de afgelopen 6 maanden en 7 dames vonden een baan met behulp van MBTI. Zo ook Shruthi (naam veranderd). Een jonge vrouw van 19 jaar, afkomstig uit een nomadische stam gemeenschap. Een gemeenschap met de meest lage positie in de Indiase samenleving en enorm wordt achtergesteld. Traditioneel gezien is gemeenschap afhankelijk van een religieuze vorm van bedelen. Uitbuiting van kinderen komt hierbij veel voor. Als kind in een kwetsbare omgeving werd Shruthi gedwongen te trouwen en seksueel uitgebuit door een bevoorrecht persoon uit de maatschappij. Toen ze bij de autoriteiten om hulp had gevraagd werd ze gemarteld door haar buren. Deze mensen hebben haar levend proberen te verbranden. In dat stadium raakte Odanadi betrokken en bracht haar in veiligheid. Odanadi voorzag haar in onderdak, counseling en juridische steun. Met behulp van MBTI en een diploma op zak is zij een paar maanden later gere-integreerd in de maatschappij. Ze heeft weer contact met haar ouders en werkt in een schoonheidssalon in Bangalore.

Mooie ontwikkelingen bij Manavi

Een groot gedeelte van de steun van Share 4 More is tevens geïnvesteerd in Manavi’s Women (zie foto van de gevel); een schoonheidssalon in de stad wat succesvol wordt gerund door 3 meisjes die bij MBTI hun opleiding hebben afgerond en bij Odanadi wonen. Onder begeleiding van een ervaren vrouwelijke manager doen zij ervaring op en zien we hun zelfvertrouwen en professionaliteit groeien. Gemiddeld bezoeken zo’n 25 tot 30 klanten het salon dagelijks en geleidelijk aan groeien de inkomsten.
hr1
Over mango’s, kippen, zonnepanelen en meer!

Over mango’s, kippen, zonnepanelen en meer!

Omdat we de gezondheid van de kinderen heel belangrijk vinden maken we bij Odanadi steeds vaker duurzame keuzes. Met behulp van de ASN foundation, Stichting Destino, BNN Vara en Bert Blase kan Odanadi nu voor een groot deel in de eigen eerste levensbehoeften voorzien. We verbouwen eigen fruit en groenten, wekken energie op via zonnenpanelen, we houden kippen en konijnen en koken de maaltijden op biogas. Ook is er een eigen compostvoorziening; het bruikbare groen-afval wordt gecomposteerd en vervolgens weer gebruikt om de bodem van de groente- en fruitplanten te bemesten. Ook is er een drinkwaterfiltervoorziening aangeschaft waardoor er schoon drinkwater is.

De verse groenten, het fruit, het vlees en het schone water dragen bij aan een belangrijke gezondheidswinst van de kinderen. Daarnaast heeft het project ook een lerend effect op de kinderen en omdat zij zelf een actieve rol hebben biedt het hen tevens een extra kans om zichzelf verder te ontwikkelen. 'Last but not least’; hiermee willen we de kinderen meegeven dat door duurzaam om te gaan met voeding en energie we een belangrijke bijdrage leveren aan het behoud van een leefbare aarde. Wilt u meer weten of wilt u bijdragen aan dit project in de toekomst neem dan vooral contact met ons op.
 
hr1
Yoga stops traffick 2016
Yoga stops traffick 2016

Op zondag 6 maart was het weer zover; Yoga Stops Traffick 2016, ofwel yoga tegen mensenhandel. Wereldwijd deden 72 locaties mee in 31 landen via 108 zonnegroeten of een les op donatiebasis. In Nederland deden dit jaar minder locaties mee als voorheen. Echter was de inzet, het enthousiasme en betrokkenheid van Bodhi Yoga en Mindfulness in Rotterdam, All Yoga uit Soesterberg en Sukha Yoga Rotterdam hartverwarmend! Tezamen zorgden zij voor een prachtige opbrengst van maar liefst 2812 euro! Ontzettend bedankt hiervoor, ook namens de kinderen en het team van Odanadi in India.

Stanly en Parashuram, oprichters van Odanadi over YST:
“Voor de kinderen die bij Odanadi wonen betekent Yoga Stop Traffick een gevoel van verbondenheid. Ze hebben het gevoel dat ze wereldwijd vrienden en familie hebben die hen steunt. Wanneer de naam Odanadi de wereld over gaat, begint een proces van heling. Het geeft ons de energie om door te gaan”.


Bekijk hier een samenvatting van Yoga stops traffick 2016.
hr1
Odanadi te gast op ICYTR
Op 6 en 7 mei was Odanadi Nederland aanwezig op de internationale conferentie in Amsterdam over yoga therapie en onderzoek (ICYTR). Dit is de eerste internationale conferentie in Nederland die gewijd is aan het overbruggen van de wereld van de yoga en de gezondheidszorg. Op deze jaarlijkse conferentie wordt een beeld geschetst van de mogelijkheden om Yoga als therapie in te zetten in een medische omgeving. Tijdens deze conferentie delen deskundigen uit verschillende delen van de wereld en vanuit verschillende perspectieven hun kennis en ervaring met het publiek. Op deze manier hoopt de organisatie eraan bij te dragen dat yoga algemeen erkend wordt als een klantgericht (patiëntgerecht) en holistische interventie in de gezondheidszorg.

Bij Odanadi ervaren we het belang van yoga iedere dag. ICYTR biedt Odanadi een podium om het het werk van Odanadi onder de aandacht te brengen, waaronder ons jaarlijks evenement Yoga Stops Traffick (yoga tegen mensenhandel) en het belang van yoga voor de kinderen en vrouwen van Odanadi. We zijn dankbaar dat we ons werk via deze conferentie zichtbaar kunnen maken.

Bent u geïnteresseerd in deelname aan deze conferentie in de toekomst? Klik dan hier voor meer informatie.
hr1
Odanadi op Yogafest

Odanadi op Yogafest

Op 18 en 19 juni was Odanadi aanwezig op Yogafest Amsterdam; een tweedaags festival zowel voor geoefende yogini’s als voor beginners. Een mooie kans om het werk van Odanadi onder de aandacht te brengen. Tijdens het festival werd ook de film ‘Driving with Selvi’ vertoond; een film over het leven van Selvi die als 14 jarig meisje bij Odanadi terecht kwam en daar de kans kreeg om haar leven opnieuw vorm te geven. Nu is zij de eerste vrouwelijke taxichauffeur van Karnataka in Zuid India!

YogaFest werd gehouden in de Westergasfabriek in Amsterdam.
Kijk voor meer informatie op de website van Yogafest.
 
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief