Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Van een mooi huis naar een echt thuis!


De trouwe lezers van de Odanadi- nieuwsbrief herinneren zich misschien nog dit berichtje van augustus 2011:

“Een gloeilamp lijkt misschien niks bijzonders maar op 24 januari 2011 verscheen voor het eerst licht op Odanadi’s jongensverblijf. Het licht van deze gloeilamp stopt de reeds 10 jarige strijd voor een permanent verblijf voor de jongens. Odanadi’s initiatiefnemer Stanly zegt, “elektriciteit en een waterleiding zijn voor ons een symbool van ontwikkeling”. Deze ontwikkeling brengt optimisme en blijdschap onder de jongens. Op dit moment wonen 9 jongens in tijdelijke hutten, 5 kilometer van het hoofdgebouw van Odanadi. Een aantal zijn gered van commerciële slavernij, bedelen en seksueel misbruik. Anderen zijn de kinderen van prostituees. Met behulp van Odanadi hebben zij nu een onderkomen, educatie en krijgen ze de kans hun leven tot een succes te maken”.

Dromen worden waar
Hoe verder de bouw van het huis vorderde, hoe meer de jongens hun dromen toe durfden te laten. Zo wilden ze graag bloeiende bomen, struiken en planten rond het huis. En heel graag een vlak gebied voor het huis om cricket en volleybal te spelen. Sommige van de kleinere jongens dromen ervan om een paar eenden te hebben waarvan ze de eieren kunnen verzamelen om die vervolgens lokaal te kunnen verkopen. Het bouwen van een 'boerenvijver' zou ook helpen om moessonregenwater te verzamelen die gebruikt kan worden om groenten en fruit te verbouwen. Alle jongens houden van fietsen. Er waren ook een paar fietsen maar de kleinere jongens droomden ervan om op een fiets te rijden die niet te groot voor hen is.Een echt huis
Nu, 6 jaar later, wonen de jongens niet meer in twee kleine schamele hutjes zonder stromend water en elektriciteit maar in een echt, volwaardig huis waarin ruimte is voor 50 jongens om te slapen, te eten, te studeren en te spelen. Maar waar ook aandacht is besteed aan de buitenruimte met de mogelijkheid om zelf groente en fruit te verbouwen. De buitenruimte heeft inmiddels een prachtige omheining gekregen die nodig is om het huis en het land eromheen te beschermen tegen mensen met minder goede bedoelingen. Deze mooie ontwikkelingen zijn mede mogelijk gemaakt door u als donateur of sympathisant en vele vrijwilligers wereldwijd. Dankzij u is het huis van de jongens nu een 'thuis'.

Van huis naar thuis
En zo wordt het jongenshuis steeds meer een echt thuis. Een thuis waar de jongens zich veilig kunnen voelen, waar ze zelf een actieve rol hebben vervuld bij het ontwerp en bouwproces van hun huis. Elke jongen kreeg, afhankelijk van hun leeftijd bepaalde taken en verantwoordelijkheden in het project. Denk bijvoorbeeld aan taken als, het brengen van thee of koffie aan de bouwvakkers, het bijhouden van de materiaalvoorraad, meedenken aan de indeling en inrichting van diverse kamers en de vormgeving van de tuin.En nu?
Het huis staat, de jongens hebben een veilig thuis, er zijn mooie voorzieningen geregeld. Klaar dus? In zekere zin wel. Er is een fantastische prestatie geleverd door u en vele anderen die, op welke manier dan ook, groot of klein, heeft bijgedragen. Wat nu belangrijk is, is dat er aandacht en geld blijft voor de dagelijkse levensbehoeften. Ook al doen de jongens hun uiterste best om zoveel mogelijk zelfvoorzienend te zijn, er is altijd geld nodig. Denk aan geld voor kleding, voor onderwijs, voor gezondheidszorg. Dus alstublieft, blijft u ons steunen, zodat de jongens verder kunnen bouwen aan hun dromen en dit mooie huis een veilig thuis kan blijven.

hr1
Kinderen slagen met vlag en wimpelDe examentijd is achter de rug en het is feest bij Odanadi. Trotser kunnen we niet zijn! Wat een prachtige cijferlijsten van deze kanjers!
 
Zwemmen voor Odanadi

Vrijdag 9 juni organiseert de kerkgemeenschap Vierstromenland een zwemestafette voor kinderen in het zwembad van Heenvliet.

Deze gezellige avond is onderdeel van een reeks fondsenwervingsactiviteiten welke zij voor Odanadi organiseren. Wij zijn verheugd en dankbaar dat zij ons kozen als doel waarvoor zij zich een jaar lang inzetten.

Er zal gezwommen worden tussen 18.30 en 19.30 uur, waarna aansluitend een BBQ volgt in het Trefpunt in Heenvliet. Jullie komen toch ook?

Aanmelden kan via info@odanadi-nl.org.

Jullie zijn van harte welkom!
hr1
We worden steeds duurzamer!
We worden steeds duurzamer!

In 2015 zijn we gestart om de leefomgeving van zowel het jongens- als het meisjeshuis gezonder en duurzamer te maken. De kinderen en jongeren leren op die manier de waarde van duurzaamheid kennen en ze zijn er maar wat enthousiast over. En evenzo belangrijk is dat we zo een positieve bijdrage kunnen leveren aan de gezondheid van onze jonge inwoners. We zitten goed op koers met het project en delen graag wat van de resultaten met u, inclusief de foto’s natuurlijk zodat u met eigen ogen kunt zien welke vorderingen er gemaakt zijn.

Kippen
We hebben inmiddels een kleine kippenboerderij die behalve de eieren voor consumptie ook al kuikens opgeleverd heeft tot groot plezier van de kleine kinderen. De zorg voor de kippen en de kuikens gaat iedereen goed af. Soms wordt een kip ook geslacht zodat de kinderen af en toe wat vlees kunnen eten. De kinderen leren er alles over nodige vaccinatie, voeding en verzorging van de kippen.

Ecologisch tuinieren
Bij het meisjesverblijf en het jongensverblijf verbouwen we steeds meer groenten, kruiden en fruit voor eigen gebruik. We composteren zelf door het organisch afval te gebruiken en gebruiken wormen voor het composteringsproces. Inmiddels wordt er al lekker geoogst zoals te zien op de foto!

Zonnepanelen
Door de zonnepanelen die we op het dak van het meisjeshuis hebben kunnen plaatsen, voorzien we ook daar nu in onze eigen warmwatervoorziening. In een volgende nieuwsbrief hopen we u weer een nieuwe tussenstand te kunnen geven.
hr1
Yoga stops traffick 2017
Op zondag 5 maart 2017 was het weer tijd voor Yoga Stops Traffick, ofwel yoga tegen mensenhandel. Wereldwijd deden meer dan 50 locaties en dus honderden yogis mee. De inzet, het enthousiasme en de betrokkenheid in Nederland was ook weer hartverwarmend. Bodhi Yoga en Mindfulness in Rotterdam, Sukha Yoga Rotterdam, Yoga Voorne Putten en Yogafeststudio in Amsterdam zorgden samen voor een prachtige opbrengst van maar liefst ruim 1300 euro! Ontzettend bedankt hiervoor, ook namens de kinderen en het team van Odanadi in India.

Stanly en Parashuram, oprichters van Odanadi over YST:
“Voor de kinderen die bij Odanadi wonen betekent Yoga Stop Traffick een gevoel van verbondenheid. Het geeft hen het gevoel dat ze wereldwijd vrienden en familie hebben die hen steunt. Wanneer de naam Odanadi de wereld over gaat, begint een proces van heling. Het geeft ons de energie om door te gaan”.

Yoga stops traffick 2017 in Mysore India.
Yoga stops traffick 2017 in Mysore India.

Yoga stops traffick 2017 bij Yoga Voorne Putten.Yoga stops traffick 2017 bij Yoga Voorne Putten.

Yoga stops traffick 2017 bij Bodhi yoga & mindfulness Rotterdam.Yoga stops traffick 2017 bij Bodhi yoga & mindfulness Rotterdam.
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief