Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Filmavond Soroptimisten club tbv. Odanadi!


Blij verrast en ontzettend dankbaar zijn we! Wederom steunt de club ons, dit keer via de filmavond op internationale vrouwendag. Uiteraard is Natasja er weer bij. Komt u ook? Er is weer een prachtige film geselecteerd. Zie hiervoor de bijgevoegde flyer. Ook kunt u op deze avond kennismaken met de inspirerende Soesma Radja, schrijfster van ‘Madam is not good’. Het belooft een gezellige inspirerende avond te worden allemaal in het teken van gelijkwaardigheid, het thema van vrouwendag 2018.

Bekijk hier de flyer in .PDF formaat.
hr1
Yoga stops traffick 2018


11 MAART 2018, is het weer tijd voor YST, ofwel yoga ‘tegen mensenhandel’. Om 8 uur ’s ochtends beginnen de kinderen van Odanadi met 108 zonnegroeten. Samen met het Odanadi team en belangstellenden doen ze dit om aandacht te vragen voor mensenhandel. Een wereldwijd probleem, wat alleen al in India miljoenen vrouwen en kinderen treft. Wilt u ook meedoen en slachtoffers een hart onder de riem steken? Dat kan! Bijvoorbeeld in Rotterdam of gewoon thuis op uw yogamat! De opbrengst van YST donaties gaat volledig naar een veilig thuis en een toekomst voor slachtoffers van mensenhandel in India.

Kunt u niet meedoen maar wilt u wel wat bijdragen? Dat is natuurlijk ook ontzettend welkom, klik hier!

hr1
2017 in vogelvlucht
2017 was weer een enerverend jaar voor Odanadi. Graag delen we nog eens met u wat er het afgelopen jaar bij Odanadi is gebeurd. Een van de meest opvallende zaken betrof de inval bij een groot internationaal mensenhandel netwerk. Odanadi, de politie en sociaalactivisten hebben zowel voor als tijdens de inval nauw met elkaar samengewerkt. Het betrof een redding in het zogeheten Mandya district, dat overigens bekend staat om zijn prachtige natuurlijke habitat. Bij de reddingsoperatie die plaatsvond in augustus werden 7 slachtoffers gered uit een family-restaurant. In totaal zijn hierbij 22 betrokkenen gearresteerd. Deze reddingsoperatie heeft een sterk signaal afgegeven aan de mensenhandelaren en de gemeente.

2017 in cijfers:
  • 102 nieuwkomers, vrouwen en kinderen, vonden huisvesting bij Odanadi. Onder hen waren 30 minderjarigen.
  • Er zijn 10 reddingsoperaties geweest waarbij in totaal 36 slachtoffers gered zijn. Dit betrof 5 meisjes en 31 vrouwen. Er zijn bij deze reddingsoperaties geen jongens gevonden.
  • In totaal zijn 53 mensenhandelaren beschuldigd/gearresteerd.
  • 90 Vrouwen en kinderen konden in 2017 succesvol herenigd worden met hun families. Daarvan waren 21 meisjes minderjarig.
  • 2 jongens werden herenigd met hun familie.
  • 58 vrouwen en kinderen wonen nu nog in het meisjeshuis en 22 jongens in het jongenshuis.
Dank u wel!

We zijn blij dat we als Odanadi Nederland weer een bijdrage hebben kunnen leveren aan het werk van het Odanadi team in India. En natuurlijk konden we dat alleen maar omdat u ons steunt. We weten dat onze donateurs ons een warm hart toedragen maar we kunnen niet genoeg benadrukken wat uw steun betekent. U maakt letterlijk het verschil voor al deze vrouwen en kinderen. Mede dankzij uw trouwe bijdragen kregen zij een kans op een toekomst en hebben zij weer perspectief in hun leven. Dank daarvoor, namens ons én namens de bewoners van Odanadi India.
hr1
Kunst voor kansen

Kunst voor kansen

Dit bijzondere schilderij is gemaakt door lokaal kunstenaar, Madhusoodan U.V uit Mysore (Zuid India), Hij heeft zich daarbij laten inspireren door de verhalen die hij hoorde van de vrouwen en kinderen die in het opvanghuis van Odanadi wonen. Via kunstcampagnes werkt Odanadi samen met lokale kunstenaars om mensenhandel aan de kaak stellen. De kunstenaar heeft dit werk geschilderd in het opvanghuis van Odanadi zelf, omringd door ex-slachtoffers en activisten. De kinderen en vrouwen konden zelf ook deelnemen aan kunstworkshops.

Vindt u het werk mooi of raakt het u anderszins? Dan hebben we goed nieuws want we bieden het te koop aan. De minimale prijs is € 250 euro maar al wat u er meer voor over heeft is van harte welkom. De opbrengst gaat rechtstreeks naar een veilig thuis en een toekomst van slachtoffers van mensenhandel bij Odanadi. De afmeting van het schilderij op doek bedraagt 92 x 61 cm.

Neem vooral contact met ons op als u meer wilt weten. U bereikt ons het gemakkelijkst per mail: info@odanadi-nl.org!
 
hr1
Women achievers rally, december 2017
Women achievers rally, december 2017

Een belangrijke jaarlijks evenement van Odanadi voor vrouwenrechten is de Women Achievers Rally. In maart 2014 organiseerde Odanadi deze voor het eerst. De optocht is bedoeld om de behaalde resultaten van vrouwen en vrouwenrechten in India te vieren en aan te moedigen. Gelijkwaardigheid in sportdeelname, culturele activiteiten, film, politiek, literatuur, educatie etc. is niet vanzelfsprekend in India. Daardoor doen veel rolmodellen met een non traditioneel beroep zoals riksja chauffeuses, vrachtwagen chauffeuses, vrouwelijke zelfstandige ondernemers en vrouwelijke motorrijders jaarlijks met Odanadi mee. Naast de optocht kunnen vrouwelijke ondernemers hun koopwaar verkopen. Ook zijn er belangrijke sprekers en doen vrouwen mee aan de door mannen gedomineerde sporten, bijv. worstelen.

Een onmisbaar element van de rally is de deelname van mannen via de Real Men Campaign. Een initiatief van mannen ter ondersteuning van de vrouw waarbij zij publiekelijk opkomen en uitkomen voor hun rechten. Zowel vrouwen als mannen zijn nodig in de strijd tegen discriminatie en geweld tegen vrouwen. Met de Women Achievers rally lukt het Odanadi al jaren een sfeer te creëren waarbij vrouwen openlijk opkomen voor gelijkwaardigheid en mannen hen hierin steunen. Door een alternatief voorbeeld te scheppen aan de gemeenschap hoopt Odanadi bij te dragen aan meer gelijkwaardigheid in de man-vrouw verhouding.
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief