Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  

Opening van het jongensverblijf ‘Odalu’.
3 Augustus 2013
Opening van het jongensverblijf ‘Odalu’.

Precies 25 jaar na de start van Odanadi, presenteren de initiatiefnemers, Stanly en Parashuram, met trots het nieuwe jongensverblijf ‘Odalu’.

‘Odalu’ betekent de omhelzing van een moeder aan haar zoon. De directeuren, Stanly en Parashu over het jongenshuis tijdens de opening:

“You are sure to be impressed with the building, but for Odanadi, this is not just about the building itself. It is about the children and young people, whose basic needs of freedom, affection and love will be met here. This home will provide a healthy environment where all residents can thrive physically, but also flourish spiritually: developing a sense of civic responsibility, and an ability to express themselves whilst building worthwhile human relationships.

This environment will hopefully break the mould of traditional homes that offer care and support to traumatized children. Here, there are no bars on the doors or windows. The concept of restraining residents will be challenged, and their psychological needs will be met so that no child will want to run away. Their security will be the love and support they receive, not the bars on the doors. They will be empowered by the human relationships they create. In this way, they will prepare themselves for adult life.

We want visitors to observe, learn and tell others about this new concept. Eventually all institutions will cast off their bars. What can you take from here? Only love, affection and a sense of security.

This wonderful resource was built with the love and support - financial and moral - of the Adventure Ashram, all our international Odanadi friends, and local supporters.”
 
hr1
Groot mensenhandel netwerk ontmanteld
Odanadi medewerker onderzoekt gevonden kruipruimteOdanadi medewerker onderzoekt gevonden kruipruimte.
Begin oktober heeft Odanadi in samenwerking met een speciale politie eenheid gewerkt aan de ontmanteling van een groot mensenhandelnetwerk, opererend in de deelstaten Karnataka, Kerala en Tamil Nadu. Tijdens de inval in een groot resort zijn 9 meisjes gered en vele klanten en mensenhandelaren opgepakt.

De inval heeft voor veel ophef en discussie gezorgd in de streek van Chamaraj Nagar en Gundlupet.. Een streek met een prachtig nationaal park wat bekend staat om haar schoonheid. Helaas is het gebied ook uitgegroeid tot een broeinest van sextoerisme in de vele aangrenzende resorts en lodges. Het gebied is een goudmijn voor mensenhandelaren omdat die hier, tot voor kort, jarenlang onverstoord hun gang konden gaan. De succesvolle inval in het plaatselijke Kaveri resort geeft een zeer krachtig signaal aan mensenhandelaars die actief zijn in dat gebied.
 
hr1
Racen tegen kinder- en vrouwenhandel

Blij verrast zijn we met het mooie initiatief van Igor Corbeau. Igor laat zich voor z’n prestaties in de kartcompetitie van kartbaan Oldenzaal sponsoren door vrienden, familie en andere sympathisanten. De opbrengsten gaan volledig naar de werkzaamheden van Odanadi. Er vinden 8 races per jaar plaats in deze huurkartcompetitie van Kartbaan Oldenzaal. Elke race is hij te sponsoren per behaald punt voor een bedrag naar keuze. Wilt u Igor’s race tegen kinder- en vrouwenhandel ook sponsoren? Ga dan naar
http://www.igorcorbeau.nl/karting/ en schrijf je in!
 
Een aantal Odanadi Highlights

• De datum van Yoga Stops Traffick 2014 is bekend: ZATERDAG 15 MAART 2014!

• Er komt een artikel over Odanadi en YST in de november editie van Yogamagazine!

• Odanadi International is nu ook te vinden op Facebook. Alle activiteiten wereldwijd voor Odanadi in India zijn vanaf nu ook te volgen via onze Odanadi international facebook! Wil je op de hoogte blijven en helpen?
Een VIND IK LEUK en/of delen is heel welkom!

hr1
Speech door de zus van Obama ter ere van ons 25 jarig bestaan!
Maya Soetoro- Ng, zus van Obama, voorvechtster van wereldvrede, gaf 15 augustus een inspirerende speech in het ‘Center of American Progress’ ter ere van het 25 jarig bestaan van Odanadi.

Via deze link kunt u de speech live bekijken! http://www.c-spanvideo.org/program/HumanTraffickin
 
hr1
Campagne voor ECHTE MANNEN
Campagne voor ECHTE MANNEN Na de verschrikkelijke verkrachting van een meisje in Delhi, december vorig jaar, blijft er binnen de media, zowel in India als wereldwijd, veel aandacht voor geweld tegen vrouwen in India. Zoveel aandacht geeft een positief klimaat voor een debat over heersende sociale structuren. Het terrein waarbinnen Odanadi al reeds 25 jaar actief is.

De groep op de foto links, noemen zichzelf de Scorpion Social Stars dance groep en komen in actie voor gelijkheid en respect voor vrouwen . Via hun drama-dans sessies op straat dagen zij mannen uit hun rol als man te evalueren en te veranderen.

Een belangrijke oorzaak van geweld tegen vrouwen is te vinden in de strakke interpretatie en stereotypering van de man-vrouw verhouding en rolverdeling in de Indiase maatschappij. Agressie en dominantie worden bijvoorbeeld vaak als typerend gezien voor mannelijkheid. Deze jonge studenten dagen het publiek uit de interpretatie van mannelijkheid te herformuleren. De boodschap in hun straatoptredens is; ‘echte mannen respecteren vrouwen, behandelen hen als gelijken en misbruiken hen op geen enkele manier’. De boodschap aan vrouwen is ‘we staan achter jullie en jullie hebben niets te vrezen voor mannen zoals wij’. Terwijl er landelijk al vele projecten zijn die zich richten op de rolinterpretatie en versterking van de vrouw, heeft dit project een geheel nieuwe en unieke invalshoek. Het beoogt juist mannen grootschalig te bereiken en te betrekken in deze belangrijke discussie. Want de mannen zijn immers onmisbaar en cruciaal voor verdere ontwikkeling van een nieuwe man-vrouw verhouding en rolverdeling teneinde geweld tegen vrouwen te stoppen.

De foto hiernaast toont het eerste optreden in de reeks die Odanadi en Scorpion Social Stars dance groep organiseren. Er kan nu al gesproken worden van een groot succes, want er waren tijdens dit optreden duizenden toeschouwers waaronder voornamelijk mannen.
 
hr1
Vrijwilligers gezocht!

Ben jij banketbakker, sierradenmaker, schoonheids-specialiste of kledingmaker dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! We zoeken vrijwilligers die via trainingen deze kennis kunnen overdragen aan de meisjes en jongens bij Odanadi. Het doel hiervan is jongeren een vakopleiding aan te bieden die hun kansen op een baan en financiële onafhankelijkheid vergroot. Spreekt dit jou aan? Stuur dan een mail in het engels met je motivatie en CV naar:

odanadisevatrust@yahoo.com en info@odanadi-nl.org.
 
De Haëlla Stichting steunt de jongens van ‘Odalu’

Dromen van mensen die enthousiast, betrokken en soms kwetsbaar zijn. Dat is het motto van Haëlla. Al meer dan 40 jaar beweegt de Haëlla Stichting met haar aanvragers mee door te luisteren, mee te denken en te helpen - hoe kleinschalig de initiatieven ook zijn. De Haëlla Stichting geeft steun aan projecten die vallen binnen de volgende aandachtsgebieden: Geloof en Samenleving, Vrede en Mensenrechten, Milieu, Mensen in een achterstandsituatie.

Eind september kregen we bericht dat Haëlla ons een schenking verstrekt van € 3.500,-, voor de tuin en bibliotheekmateriaal voor de jongens in het onlangs geopende jongensverblijf. Fantastisch nieuws voor de jongens die er net wonen, want het verblijf kan direct verder worden ontwikkeld! We willen De Haëlla Stichting dan ook ontzettend bedanken!


 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief