Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  
Odanadi in Nederlands boek!

Vanaf 18 oktober 2017 is ‘Madam is not good’ te verkrijgen bij Bol.com en via www.madamisnotgood.nl. 50% van de opbrengst van het boek gaat naar Odanadi.


Op 18 oktober 2017 - de Europese dag tegen Mensenhandel – komt het boek: ‘Madam is not good’ uit van de Rotterdamse Soesma Radja. Hierin beschrijft ze een waargebeurde schrijnende situatie van mensenhandel en slavernij die ze van heel dichtbij meemaakte in India. Soesma neemt in haar boek de lezer mee in haar persoonlijke ervaringen over haar verblijf in India en haar ontmoeting met Renuka. Ze komt erachter dat Renuka is verhandeld en wordt uitgebuit. De ontmoeting leidde tot een gevaarlijke reddingsactie met behulp van Odanadi.

Begin vorig jaar reist Soesma Radja voor persoonlijke ontwikkeling af naar India om yogalessen te volgen. Tijdens de yogacursus van vier weken verblijft zij ook twee weken in het huis van een vermogende ‘Madam’. Het meisje dat in de huishouding werkt, blijkt te zijn verhandeld en dient tegen haar wil de heerszuchtige eigenaresse van het huis. Soesma is vastbesloten het meisje te helpen, maar raakt verstrikt in een web van machtsintriges, intimidatie en corruptie. Het verblijf in India is zenuwslopend. Toch vindt Soesma de kracht om niet alleen haar eigen angsten onder ogen te zien, maar ook om daadwerkelijk in te grijpen. Met Renuka gaat het gelukkig goed, Odanadi biedt haar onderwijs en bescherming. Soesma vertelt in haar boek ook over haar ervaringen met de dappere medewerkers van Odanadi, die zich dagelijks met gevaar voor eigen leven inzetten voor de rechten van vrouwen en kinderen in India.

‘Madam is not good’ is een waargebeurd verhaal over onderdrukking, trouw en verraad, angst en vrijheid, maar ook over een bijzondere vriendschap die onder deze omstandigheden in het diepste geheim ontstaat.

50% van de opbrengst van het boek gaat naar Odanadi.

Vanaf 18 oktober 2017 is ‘Madam is not good’ te verkrijgen bij Bol.com en via www.madamisnotgood.nl.
 
hr1
Heerlijk uitstapje dankzij Stichting Destino!

Heerlijk uitstapje dankzij Stichting Destino!


86 Kinderen en jongvolwassen meiden zijn begin dit jaar 2 dagen de natuur in getrokken. Even eruit, via een trektocht door de mooie bossen, spelletjes, picknicken en overnachten in een tent met je vrienden en vriendinnen.

Namens hen bedanken wij Stichting Destino, ze hebben ervan genoten!
 
hr1
Het succes van Manavi
Het succes van Manavi

Toen we vier jaar geleden op kleine schaal begonnen met Manavi, hadden we niet kunnen vermoeden dat het zo’n succes zou worden.

Nog even een opfrisser: Manavi is het interne opleidingsinstituut tot schoonheidsspecialiste. Aanvankelijk bedoeld voor 10 bewoonsters van Odanadi die graag schoonheidsspecialiste wilden worden. Jonge vrouwen die eerder gered waren uit de wereld van prostitutie en uitbuiting. Het opleidingsinstituut dient ook als psyco-sociale interventie; een plek waar vrouwen met elkaar in een veilige omgeving kunnen praten over alles wat ze meegemaakt hebben en wat het met hen gedaan heeft. Juist voor deze vrouwen is een gevoel van samenhorigheid en het opdoen van succeservaringen tijdens een leerproces enorm belangrijk. Deze jonge vrouwen zijn namelijk vaak verstoten door hun familie en hebben een laag zelfbeeld. We wilden bereiken dat deze vrouwen weer in zichzelf zouden gaan geloven, dat hun zelfvertrouwen vergroot zou worden, dat ze praktijkervaring op konden doen, een reëel toekomstperspectief zouden krijgen, dat ze uiteindelijk op eigen benen zouden kunnen staan.

Om het taboe op hun verleden te doorbreken hebben we Manavi ook toegankelijk gemaakt voor andere vrouwen. Vrouwen die in de dorpen rondom wonen of zelfs daarbuiten. En dat bleek een gouden greep. Het heeft er namelijk voor gezorgd dat er door deze interactie, meer begrip en respect ontstond tussen de vrouwen van Odanadi en de buitenwereld. Inmiddels is Manavi niet meer weg te denken. Naast de interne vakopleiding, zijn we ook gestart met een werkervaringsplek middenin een commerciële wijk in Mysore. Het schoonheidssalon heet Manavi’s women. Hier kunnen de studenten praktijkervaring opdoen. Manavi is uitgegroeid tot een gerenommeerd en erkend opleidingsinstituut in Mysore. Inmiddels zijn 156 vrouwen opgeleid tot schoonheidsspecialiste en vonden 110 van hen een baan in een van de bestaande salons. Acht vrouwen zijn een eigen schoonheidssalon begonnen en zijn volledig onafhankelijk; ze staan vol vertrouwen en op eigen benen weer in de maatschappij. Anderen trainen op hun beurt weer vrouwen om dit vak te leren.

Soms weet je vooraf niet of een nieuw project ook daadwerkelijk uitpakt zoals het bedacht is maar van Manavi kunnen we met zekerheid zeggen dat het onze stoutste verwachtingen overtroffen heeft.

We hebben dit project mede kunnen financieren door de bijdrage van Rabo Share4More.
hr1
44 jonge vrouwen en 6 minderjarige meisjes bevrijd
44 jonge vrouwen en 6 minderjarige meisjes bevrijd.

De afgelopen maanden stond ons reddingsteam onder grote druk. 44 jonge vrouwen en 6 minderjarige meisjes zijn bevrijd van seksuele uitbuiting in bordelen. 39 daders en betrokkenen zijn gearresteerd.

Een bevrijdingsoperatie komt niet zomaar tot stand. Daar gaan maanden onderzoek aan vooraf. Wat grote gevaren met zich kan meebrengen voor alle betrokkenen, inclusief ons reddingsteam. Zoals eerder dit jaar, toen bleek dat een groot internationaal mensenhandelnetwerk ten tijde van een inval, van tevoren was getipt en de politie te laat ter plaatse was. Onze medewerkers werden bedreigd en in elkaar geslagen. Dapper als zij zijn hebben zij toch 7 vrouwen, waarvan 4 minderjarig, kunnen bevrijden.

Tijdens bevrijdingsoperaties treft ons team mensonterende situaties aan. Soms kost het uren om de meisjes te vinden, ze zitten opgesloten in kelders, in kooien, verborgen ruimtes zonder licht. Naderhand vertellen de meisjes (en ook jongens) over hun ervaringen, over het dagelijks bedienen van tientallen klanten en de fysieke en psychische mishandeling die zij hebben moeten doorstaan. Daar krijg je kippenvel van. In een recente zaak vertelden de meisjes ons over het proces waarin de mensenhandelaar hun vertrouwen won, hen vervolgens verkrachtte en hiermee chanteerde. Uit schaamte durfden deze meisjes hun familie niet meer onder ogen te komen, werd hun moed gebroken om ook maar te proberen om weg te lopen.
hr1
Bijna 5400 euro opgehaald door Protestante Gemeente Tweestromenland!
Bijna 5400 euro opgehaald door Protestante Gemeente Tweestromenland!

Een heel jaar zette de Protestante gemeente Tweestromenland zich in om geld op te halen voor de kosten van onderwijs van de kinderen. Er werd o.a snoep verkocht, gezwommen en gecollecteerd. Wat hebben we genoten van de inzet en betrokkenheid van deze groep kinderen en volwassenen. Ontzettend bedankt! En niet te vergeten een woord van dank aan Stichting Destino die Odanadi voorstelde als diaconaal project 2016/2017 .
 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief