Bekijk ook ons YouTube kanaal!

Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL YouTube Odanadi NL  

Hygiëne lessen
Door Noralie (loopt 3 maanden stage bij Odanadi en vertelt ons over haar ervaringen).
Yoga Stops Traffick in Mysore India.

Huismoeder Prabah heeft mij gevraagd om voor de kleinste meisjes op Odanadi hygienelessen te verzorgen. Ik heb besloten om elke week 1 onderwerp te behandelen. We bespreken het uitgebreid en op een leuke manier, zodat ze het ook onthouden. Mijn eerste les ging over haren wassen. We begonnen met een spelletje en een verhaal. Er volgde een uitleg over hoe je goed je haren wast. Als laatste volgde er een stukje praktijk, in de ochtend tijdens het wassen. Mijn taak bleek echter niet haren wassen bij twee meisjes, het werd een bad geven aan zo’n acht a tien meisjes! Dat moment deed mij beseffen dat ik op die leeftijd een moeder had die mij lekker insopte, mijn haren uitspoelde, mij afdroogde en schone kleren aantrok. Het brak mijn hart best wel, eerlijk gezegd. Na die keer kijken de meisjes er elke week weer naar uit. We hebben het ondertussen al gehad over handen wassen, nagels knippen (inclusief alle nageltjes lakken!) en kleding wassen. Er staan nog een paar onderwerpen op het programma en aan het einde hoop ik dat de meiden zowel plezier hebben gehad, als er iets van hebben geleerd.
hr1
Belangrijke weetjes
• Live updates vanuit India op onze blogpagina!
Van 7 – 21 oktober a.s. reist het Odanadi NL team af naar Odanadi om het project met eigen ogen te bekijken en door te praten over ontwikkelingen en toekomstplannen bij Odanadi (het spreekt voor zich dat deze reis op eigen kosten gedaan wordt). U kunt onze ervaringen bij Odanadi ‘live’ volgen via onze blogpagina.

• Technische storing nieuwsbrief augustus 2012
De augustus nieuwsbrief blijkt bij een aantal donateurs niet te zijn aangekomen door een technische storing. Heeft u de nieuwsbrief van augustus niet ontvangen? Geen probleem, via deze link kunt u de augustus editie alsnog lezen.

• Nieuwe sponsoren pagina op website
Op onze website is onlangs een sponsoren pagina aangemaakt met vermelding van logo’s van belangrijke partners.
 

hr1
Haren knippen
Door Noralie
Yoga Stops Traffick in Mysore India.

Afgelopen week hoorde ik Stanly al tegen een aantal meisjes zeggen dat hun haar toch echt te lang is. Zelfs vanuit de school werd er geklaagd over de haren van de meisjes (Even tussendoor, lang haar is een schoonheid in India, maar voor de kleine meisjes op Odanadi is kort haar makkelijker. Veel meisjes hebben luizen en/of kunnen zelf geen lang haar verzorgen). Ik grapte dat ik er wel wat af zou knippen. Zo kwam het dus dat Prabah mij vroeg om het haar van de meisjes te gaan knippen... Slik! Ze legde uit dat er eerder wel eens een kapster kwam, maar zij rekent 50 rupie per meisje en met al die meiden kwam dat echt niet uit (50 rupie is 80 eurocent). Nou heb ik wel eens haar geknipt, maar dat is lang en krullend waarmee eigenlijk niets mis kan gaan! Snel een vriendin in Nederland die kapster is gevraagd om tips. Daarna ging het experiment dan echt van start. Ik kan zeggen dat het is geslaagd hoor. De koppies zijn weer lekker kort en van alle kanten krijg ik complimenten over hoe het eruit ziet. De meiden vechten om wie ik als eerste ga knippen, dus dat lijkt me helemaal een goed teken!

 
Stichting Odanadi NL Facebook Odanadi UK Twitter Odanadi NL Youtube Odanadi NL  
  Stichting Odanadi NL
Rekeningnummer: 127948988 t.n.v. Stichting Odanadi NL
www.odanadi-nl.org | info@odanadi-nl.org
Uitschrijven nieuwsbrief