Yoga Stops Traffick

Yoga Stops Traffick

Yoga stops traffick is een evenement dat wereldwijd yoga liefhebbers verenigt om tezamen mensenhandel in India een halt toe te roepen. Dit gebeurt elk jaar via een wereldwijde zonnegroet begin maart.

Hoe kunt u deelnemen aan Yoga Stops Traffick?
Als yogadocent kunt u meedoen door een eigen Yoga Stops Traffick evenement te organiseren. Samen met een groep deelnemers kunt u bijvoorbeeld een zonnegroet (of een reeks) organiseren op uw les locatie maar u kunt er natuurlijk ook helemaal uw eigen invulling aan geven.  U kunt aan iedere deelnemer een minimum bedrag voor een donatie vragen. Interesse om mee te doen?
Mail dan naar info@odanadi-nl.org. Bent u geen docent, maar wel geïnteresseerd om mee te doen?  Mail ons dan voor meer informatie over een Yoga Stops Traffick evenement bij u in de buurt.

Met uw deelname aan Yoga Stops Traffick vraagt u aandacht voor de enorme omvang van uitbuiting van vrouwen en kinderen in India. Tevens ondersteunt u het cruciale werk van Odanadi. De opbrengsten uit entreegeld en donaties die voortkomen uit Yoga Stops Traffick worden besteed aan reddingsoperaties, opvang en scholing van slachtoffers en de campagne om mensenhandel te bestrijden.

Enkele ervaringen  van eerdere deelnemers:
“YST bij Bodhi in Rotterdam was een succes, ook volgend jaar kunnen jullie op ons rekenen! Het werd een bijzondere middag met een bijzondere missie. Samen 108x zonnegroeten is niet niks. Fantastisch te weten dat wereldwijd en gelijktijdig yogi’s op dezelfde manier bijdragen aan het bestrijden van uitbuiting en handel in vrouwen en kinderen.”

Maar ook bij Studio Love Yoga uit Hellevoetsluis was het een groot succes. Zij kregen zelfs de regionale krant op bezoek. Bij Love Yoga deden zowel volwassenen als kinderen mee.
“Wij hebben afgelopen zaterdag als heel waardevol ervaren. We hebben die dag met elkaar de verbondenheid met de vrouwen en kinderen in India gevoeld. Jullie verhaal heeft dat zeker ook versterkt. Het was soms ook emotioneel. Bij ons hebben 12 vrouwen en 12 kinderen deelgenomen. Ik doe volgend jaar zeker weer mee.”

Yoga Magazine heeft tevens in haar novembereditie van 2013 een prachtig artikel gepubliceerd over YST en Odanadi in het katern ‘Betere wereld’. Via deze link kunt u dit artikel lezen.

Vanuit India wordt het startsein gegeven tijdens het hoofd evenement. Dit evenement wordt geleid door slachtoffers van mensenhandel. Bekijk hier een aantal filmpjes.

1. Are you ready?
2. YST Mysore 2013

Voor meer informatie: www.yogastopstraffick.org.

Verder verkopen we dit jaar wederom de t-shirts die de kinderen in India ook dragen tijdens hun zonnegroetreeks. Ook verkopen we kaarten die ons vertellen wat yoga voor de kinderen bij Odanadi betekent.

Interesse in deze yst t-shirts/kaarten of wilt u zich aanmelden?
Mail dan naar info@odanadi-nl.org.

U ontvangt dan alle benodigde informatie, inclusief een flyer die u kunt gebruiken voor uw eigen evenement. De opbrengst uit de verkoop van t-shirts en kaarten komt uiteraard weer volledig ten goede aan het werk van Odanadi.